Селски бохчи

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
315
21/12/2019
"Миксът от аромати и свежи подправки е това, което прави тези селски бохчи неистоимо вкусни "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо14 253
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбърквате яйцата с млякото. Посолявате. Прибавяте брашното на части и биете с миксер, за да получите гладка каша. Добавяте олиото и меда. Сгорещявате сач. Намазвате го с олио и изпичате в него 2 с.л. от тестото, така че да покриете равномерно дъното.

Държите на огъня 30-40 секунди, докато сместа хване коричка. Обръщате катмата с шпатула и печете от другата страна около 10 сек.

Редите катмите една върху друга в затоплен съд. Пълните всяка от тях с оризова плънка, прибирате нагоре краищата и завързвате с перо зелен лук, което предварително сте бланширали във вряща подсолена вода за 1 минута и сте го разпорили.

Сервирате бохчите топли. Оризът може да бъде заменен от същия грамаж пълнеж от пържени бъркани яйца или задушен спанак със сирене.

Тези селски бохчи са много вкусни солени палачинки.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
никнай
никнай
27.01.2016 23:06
Рецептата е добра и доста атактивна ако се поднесе подобаващо декорирана. Не съм я виждал в такъв вариант (сладка)на предполагам че си струва - ще я пробвам.

Недоумявам само защо на снимката е показан омлет?
0
0