Ezine.bg»Рецепти»Баница»Гюзлеми»Селски гюзлеми

Селски гюзлеми

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"От селското по-вкусно няма, ето и доказателството"

Необходими продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • оцет - 5 - 6 капки
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.л.
  • мас - 1 ч.ч. + още за намазване на сача
  • сирене - настрошено
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в тава, направете кладенче и сипете в него яйцата, солта, оцета, захарта и разтопената мас.

Замесете тесто, което е сравнително твърдо и го оставете да си почине около 30-тина минути.

Късайте топки от тестото и ги разточвайте на правоъгълници, поръсвайте ги с натрошено сирене.

Сгъвайте правоъгълниците на плик и ги оставяйте настрани, за да може да направите така всички топки.

Върнете се отново към първия плик и го разточете. Разточете така и останалите.

Загрейте сача. Слагайте в него мас и когато мазнината започне да цвърчи, сложете да печете гюзлемите до по покафеняване и от двете страни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: