Пикантен пай с чушки

Maria  TonchevaMaria TonchevaНовак28314
04/10/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо663
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • бутертесто - 250 г размразено
  • праз - 4 стръка, нарязани на тънки кръгчета
  • червени чушки - 2 бр., на ситно
  • люти чушки - 3 бр., ситно нарязани
  • масло - 3 с.л.
  • вода - 1 с.л.
  • яйца - 3 бр., леко разбити
  • сметана - 3/4 чаша (180 мл)
  • пармезан - 6 с.л.
  • червен пипер - 1/4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително се загрява фурната на 200 градуса. Форма за печене се намазва с масло. Бутер тесто се разгъва върху набрашнен плот, а след това се разстила във формата за печене, като се подрязват стърчащите краища.

Цялата повърхност се дупчи с вилица. Пече се, докато тестото бухне и стане златистокяфяво (15-20 мин). В средно голяма тенджера в мазнина се варят обикновените чушки, лютите чушки и празът на умерено силен огън около 20 мин.

Поръсва се със сол и се отстранява от котлона. Разбиват се яйцата, сметаната, сиренето и червеният пипер в малка купа. Сместа с яйцата се изсипва в сместа с чушките, като добре се разбърка. Получената смес се изсипва върху тестената основа и се пече около 15- 20 мин.

Вкусен пикантен пай с чушки - опитайте!

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар