Ezine.bg»Рецепти»Морски дарове»Миди с лук, доматен сос и вино

Миди с лук, доматен сос и вино

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Миди с лук, доматен сос и вино
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Ако знаем, че тези миди ни чакат вкъщи, дори от работа ще си тръгнем по-рано"

Необходими продукти

  • чушки - 1 бр. зелена
  • миди - 1.5 кг черни
  • сол
  • брашно - 1 с.л.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • домати - 1 кг
  • зехтин - 60 мл
  • захар - 1 с.л.
  • лук - 1 глава
  • кайенски пипер - 2 чушки, сухи
  • зехтин - 60 мл
  • магданоз - за поръсване
  • чесън - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и накълцайте на доматите на дребно. Нарежете чушката и лука, запържете в зехтин. Добавете солта и захарта и гответе до захар. Добавете лютите чушки и доматите.

Оставете доматения сос да се готви около 25 минути на слаб котлон.

Почистете мидите, измийте ги и ги сипете в тенджера. Полейте с бяло вино и оставете на силен котлона да се отворят. Щом това стане, свалете от котлона. Прецедете бульона.

Запържете чесъна, нарязан на дребно. Добавете брашното и запържете за минута. После сипете чаша бульон и разбъркайте. Сипете при доматения сос и мидите.

Гответе мидите със сос още 3-4 мин. под капак.

Сервирайте мидите с лук, доматен сос и вино!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: