Начин на приготвяне
Обелете и накълцайте на доматите на дребно. Нарежете чушката и лука, запържете в зехтин. Добавете солта и захарта и гответе до захар. Добавете лютите чушки и доматите.
Оставете доматения сос да се готви около 25 минути на слаб котлон.
Почистете мидите, измийте ги и ги сипете в тенджера. Полейте с бяло вино и оставете на силен котлона да се отворят. Щом това стане, свалете от котлона. Прецедете бульона.
Запържете чесъна, нарязан на дребно. Добавете брашното и запържете за минута. После сипете чаша бульон и разбъркайте. Сипете при доматения сос и мидите.
Гответе мидите със сос още 3-4 мин. под капак.
Сервирайте мидите с лук, доматен сос и вино!