Начин на приготвяне
Начукайте чесъна с малко морска сол и намажете свинските джолани. Овкусете ги с черен и червен пипер и намажете с малко олио.
Нарежете обелените лук на кръгове и ги наредете в намазнена тава за печене.
Върху лука сложете джоланчетата и запечете в умерено загрята фурна за 30-тина минути.
Извадете от фурната и добавете едро нарязаните картофи. Поръсете ги със сол и черен пипер, налейте бирата и върнете във фурната. Намалете градусите на 160 и печете свинското още 2 часа.
За да бъдат приготвени по чешки, джоланите се сервират в голяма чиния за сервиране, а сосът и картофите се прехвърлят в тиган с малко вода и се кипват до сгъстяване на соса.
Залейте джоланите и поднесете с вкусните картофки.
Печените джоланчета по пражки са много вкусни.
Коментари