Печени джоланчета по пражки

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Новак
1384074k
Печени джоланчета по пражки3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4
"Слагайте бирата в хладилника, защото вкусното джоланче е готово"

Необходими продукти

  • бира - 300 - 400 мл
  • чесън - 3 скилидки
  • свински джолани - 2 броя
  • картофи - 600 грама
  • лук - 1 глава
  • червен пипер
  • черен пипер
  • зехтин
  • олио
  • морска сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте чесъна с малко морска сол и намажете свинските джолани. Овкусете ги с черен и червен пипер и намажете с малко олио.

Нарежете обелените лук на кръгове и ги наредете в намазнена тава за печене.

Върху лука сложете джоланчетата и запечете в умерено загрята фурна за 30-тина минути.

Извадете от фурната и добавете едро нарязаните картофи. Поръсете ги със сол и черен пипер, налейте бирата и върнете във фурната. Намалете градусите на 160 и печете свинското още 2 часа.

За да бъдат приготвени по чешки, джоланите се сервират в голяма чиния за сервиране, а сосът и картофите се прехвърлят в тиган с малко вода и се кипват до сгъстяване на соса.

Залейте джоланите и поднесете с вкусните картофки.

Печените джоланчета по пражки са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
За втори път го готвя . Уникално !
24.11.2023 20:49