Ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Печени Картофи»Печени картофи с джоланчета

Печени картофи с джоланчета

Печени картофи с джоланчета
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
07/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
170 мин.
Порции
4
"И картофки има, и джоланче има - страхотна рецепта, какво да кажем"

Необходими Продукти

  • картофи - 800 г
  • джолан - 2 бр. свински, малки
  • бира - 1/2 кенче, тъмна
  • розмарин - свеж
  • черен пипер
  • масло - бучка
  • вода - 1 к.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вкусната класика картофи със свинско никога не омръзва. Този път е със свински джоланчета, които трябва да се запечатат в тенджера под налягане с масло. Прибавят се тъмна бира и вода, след което тенджерата се похлупва и месото се вари половин час.

Междувременно картофките се почистват и режат едро, след което се поставят в намаслена йенска тава.

Прибавяме към картофите и джоланчетата, след което овкусяваме с черен пипер, солчица и свеж розмарин.

Ястието се похлупва с капак и се пече 60 минути на 200 градуса, или докато картофите се сготвят добре.

Печените картофи с джоланчета сервираме с подходяща напитка.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: