Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Джоланче на фурна с оризова гарнитура

Джоланче на фурна с оризова гарнитура

Джоланче на фурна с оризова гарнитура
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
250 мин.
Общо
310 мин.
Порции
6
"Този път поднасяме джоланчето с оризова гарнитура"

Необходими продукти

  • свински джолан - 1 бр.
  • бахар - 3 - 4 зърна
  • дафинов лист - 3 бр.
  • черен пипер - 5 - 6 бр. зърна
  • сол
  • за намазване
  • червен пипер
  • олио
  • сол
  • салата
  • броколи - 100 г
  • лимони - 1 бр.
  • кафяв ориз - 1 ч.ч.
  • сладка царевица - 100 г
  • ябълков оцет
  • кисели краставички - 3 бр.
  • сол
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете свинския джолан в тенджера и сипете до средата вода. Сложете сол, бахар, черен пипер и дафинов лист. Варете до полуготовност и отстранете.

Сложете на хартия за печене, посолете, добавете червен и черен пипер. Намазнете с олио и печете свинското за 90 мин. на 180 градуса.

Накиснете кафяв ориз за една нощ. Сварете в подсолена вода. Малко преди да е готов, добавете накъсани на розички броколи. Свалете и отцедете.

Сложете в купа, добавете царевицата, нарязаните кисели краставички. Овкусете с оцет, зехтин, сол и черен пипер, разбъркайте.

Поднесете джоланчето на фурна с оризова гарнитура.

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: