Пържена риба

23/10/2011
Катя
отКатяНовак
"Не ни казвайте, че цялата пържена риба, която сте приготвили, ще си я изядете сами!"
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене15 мин.
  • Общо30 мин.
  • Порции1
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 733
  • Преглеждания за месеца191
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете и измийте рибата, отцедете я и попийте останалата вода с хартия. Посолете и поръсете с лимонов сок всяко парче.

Постепенно и като бъркате непрекъснато, смесете брашното с бирата, яйцето и малко сол. Разбъркайте добре, докато се получи еднородна смес.

Топете рибата, парче по парче, в приготвената панировка, като изцеждате, за да се отдели излишното тесто. След това я потапяйте в галетата, като притискате с ръка, за да се покрие цялата.

Пържете в голямо количество гореща мазнина, докато рибата се позлати добре от всички страни. Отцедете мазнината на абсорбираща хартия.
подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар