Ezine.bg»Рецепти»Закуски и печива»Суфле»Суфле със спанак и соево сирене

Суфле със спанак и соево сирене

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283128
Суфле със спанак и соево сирене1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • гъби - 3 сушени
  • спанак - пресен 300 г
  • соево сирене - 2 кг тофу
  • белтъци - 2 бр.
  • захар - 2 ч.л.
  • сусамово олио - 1 с.л. + 1 ч.л.
  • сол - 3/4 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л. прясно смлян
  • бульон - 1 чаша зеленчуков
  • вода - 1 с.л.
  • царевично брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се накисват в топла вода за 15 мин. Изцеждат се и се режат ситно. Спанакът се измива и подсушава. Дръжките на спанака се отстраняват и се режат ситно листата.

Твърдите краища на соевото сирене се изрязват и се намачква с голяма вилица в голяма купа. Добавя се спанакът, белтъците, захарта, 1 ч.л. сусамово олио, 1/2 ч.л. сол и черния пипер. Всичко това се пасира, докато стане на пюре. Намазва се 2 л. огнеупорна купа с останалата част от сусамовото олио.

Прехвърля се в нея пюрето със соевото сирене. Държи се на пара на средно силен огън 20 мин, или докато соевото сирене престане на лепне. Може да го проверите с клечки за зъби. Обръща се внимателно купата наопаки и се поставя върху чиния за сервиране.

Бульонът се кипва с останалата сол и се добавят гъбите. Разбъркват се водата и царевичното брашно в купичка и се добавя получената каша в бульона, за да се сгъсти. Соевото сирене се залива с получената смес. Гъбите се изсипват в средата и се украсяват краищата на чинията.

Суфле със спанак и соево сирене по холандска рецепта!

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: