Начин на приготвяне
Нарежете приготвеното тофу на кубчета, добавете счукания чесън и нарязания на тънки кръгчета лук, разбъркайте добре, залейте го с бульона и соевия сос и го сложете в хладилника за около час.
Извадете сиренето от маринатата, изцедете го, запържете го в 3 с.л. олио до златисто, извадете го с решетъчна лъжица и го оставете да се отцеди върху кухненска хартия.
Загрейте останалото олио в дълбок тиган, запържете леко нарязаната на тънки кръгчета люта чушка, прибавете накълцаните на тънки лентички червени и жълти чушки и накъсаното на малки розички броколи и пържете още около 3 мин.
Овкусете със сол и черен пипер, прибавете маринатата и след като сместа кипне, задушавайте на умерен огън около 3 мин., след което върнете сиренето и при непрекъснато бъркане задушавайте още около 2 мин.
По желание поднесете Задушените зеленчуци със соево сирене с гарнитура от ориз.