Начин на приготвяне
За соса:
Запичаме в тавичка в предварително загрята фурна на 160 градуса черупките от скаридите за 20 минути, докато се зачервят добре. Вадим ги, прехвърляме в тенджера и заливаме с виното, варим докато бульонът се редуцира до 1 ч.ч. и прецеждаме.
В загрятото масло задушаваме зеления лук и прибавяме брашното, разбъркваме и сипваме редуцирания бульон, сгъстяваме и прибавяме скаридите и копъра.
Намазняваме форми за суфле с масло и ги поръсваме с пармезан.
Измития и нарязваме на ситно спанак запържваме в масло за кратко и прецеждаме от течността.
В останалото масло запържваме брашното, разбъркваме и наливаме млякото и сгъстяваме.
Махаме от котлона и прибавяме жълтъците един по един, като разбъркваме, добавяме крема сиренето, останалия пармезан, спанака, индийското орехче и кайенския пипер, накрая слагаме скаридите и предварително разбитите на сняг белтъци с 1 щипка сол.
Размесваме внимателно, за да не спаднат белтъците, и разпределяме във формичките до 2/3 от обема им. Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса за 20-25 минути.