Начин на приготвяне
Сипете прясното мляко и водата в голяма тенджера. Добавете маслото и изчакайте да заври. После сипете брашното и разбъркайте с дървена лъжица. Свалете от котлона.
Добавете едно по едно яйцата и разбийте с миксер. Сипете пареното тесто в тава с хартия за печене. Може да оформите домашните еклерчета с помощта на пош.
Печете до златисто. През това време пригответе крема за мини еклерчетата. Затоплете в голям съд брашното, прясното мляко, жълтъците и захарта. Разбъркайте и оставете, докато се сгъсти.
Разбийте с миксер сметаната. Разтворете желатина според указанията на опаковката. Добавете към сметаната, а нея сипете при при готовия крем.
Напълнете еклерите с крем с пош. Потопете ги в разтопения шоколад и в крокан.
Малките еклерчета с глазура и крокан сервирайте на скъпи гости!