Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Еклери»Малки еклерчета с глазура и крокан

Малки еклерчета с глазура и крокан

Малки еклерчета с глазура и крокан
Снимка: Веселина Константинова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
75 мин.
Порции
25
"Малки еклерчета, които си имат глазура и са просто страхотни за всеки ден"

Необходими продукти

  • парено тесто
  • краве масло - 100 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • вода - 100 мл
  • брашно - 100 г
  • яйца - 4 бр.
  • крем
  • сладкарска сметана - 100 мл
  • жълтъци - 2 бр.
  • желатин - 1 пакетче
  • захар - 50 г
  • прясно мляко - 250 мл
  • брашно - 2 с.л.
  • фъстъчен крокан
  • шоколадова глазура
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете прясното мляко и водата в голяма тенджера. Добавете маслото и изчакайте да заври. После сипете брашното и разбъркайте с дървена лъжица. Свалете от котлона.

Добавете едно по едно яйцата и разбийте с миксер. Сипете пареното тесто в тава с хартия за печене. Може да оформите домашните еклерчета с помощта на пош.

Печете до златисто. През това време пригответе крема за мини еклерчетата. Затоплете в голям съд брашното, прясното мляко, жълтъците и захарта. Разбъркайте и оставете, докато се сгъсти.

Разбийте с миксер сметаната. Разтворете желатина според указанията на опаковката. Добавете към сметаната, а нея сипете при при готовия крем.

Напълнете еклерите с крем с пош. Потопете ги в разтопения шоколад и в крокан.

Малките еклерчета с глазура и крокан сервирайте на скъпи гости!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: