Начин на приготвяне
Сложете тенджера на котлона и в нея налейте 100 мл олио, 200 мл вода и 2 щипки сол.
Оставете да кипне и след като заври, добавете с непрекъснато бъркане брашното - трябва да се образува тесто, отделящо се от стените на тенджерата.
Вземете 2 лъжички и гребвайте от пареното тесто с едната, а с помощта на другата избутвайте тестото в тавата. След като я запълните, пъхнете в загрята на 180 градуса до готвоност.
Охладете готовите еклери и ги оставете да изстинат.
Напълнете ги с получения крем от млякото и крема Оле.
Оставете за няколко часа да поомекнат и ако искате, може да ги поръсите с течен шоколад или пудра захар.
Лесните и Сполучливи Еклерчета са готови.
Коментари