Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински стекове с печурки и топено сирене

Свински стекове с печурки и топено сирене

Свински стекове с печурки и топено сирене
Снимка: Джемиле Чешлиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Няма как гостите да не харесат тези свински стекове с печурки и топено сирене"

Необходими продукти

  • свински пържоли - 1 килограм
  • топено сирене - 3 триъгълничета
  • домати - 1 брой
  • бланширани печурки - 150 г
  • Марината
  • бяло вино - 1 - 1/2 к.ч.
  • къри - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • оцет - 2 с.л.
  • чесън - 2 щ.
  • черен пипер - 2 щ.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в дълбока купа всички посочени продукти за маринатата.

Начукайте свинските пържоли и ги накиснете в маринатата. Покрийте с фолио и оставете в хладилник за няколко часа, за да се мариноват.

Извадете и ги отцедете, сложете ги в тава за печене.

Върху пържолите наредете нарязаните гъби и топено сирене. Полейте с останалата марината и покрийте тавата с фолио за печене.

Загрейте фурната на 200 градуса и сложете пържолите да се пекат. 20-тина минути преди готовност махнете фолиото и наредете отгоре нарязаните домати. Печете до готовност.

Свинските стекове с печурки и топено сирене са много вкусни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: