Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхния»Картофена яхния с бутчета

Картофена яхния с бутчета

Картофена яхния с бутчета
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"По-любима яхния от картофената с пилешко нямаме"

Необходими продукти

  • пилешки бутчета - 2 броя
  • картофи - 5 бр.
  • лук - 1 глава
  • домати - 1 бр.
  • червени чушки - 2 бр.
  • олио
  • магданоз
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете бутчетата в подсолена вряща вода. Прецедете бульона от варенето, а месото накъсайте на малки парченца.

Задушете наситнения лук в загрятото олио и прибавете нарязаните чушки, пържете до тяхното омекване.

Нарежете картофите и ги добавете, гответе 2-3 минути. Сипете настъргания пипер и червения пипер.

Овкусете със сол и сипете пилешкия бульон. Варете яхнията от омекване на картофите. Малко преди края прибавете месото.

Ако ястието е по-рядко, сгъстете с малко брашно. Поръсете с магданоз и сервирайте.

Картофената яхния с бутчета е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: