Начин на приготвяне
Карамелизирайте половината захар с малко вода. Добавете половината сметана и бъркайте до пълното разтваряне на карамела. Оставете сместа да се охлади.
Добавете след това яйцата и предварително смесените 120 г брашно и 1/2 бакпулвер. Разбъркайте.
За ваниловата смес разбийте яйцата със захарта и ванилията. Добавете останалото количество сметана, брашно и бакпулвер.
В кексова форма изсипете върху хартия за печене първо ваниловата смес, след това карамелената и с помощта на вилица направете шарки.
Сложете вкусния кекс във фурната и го печете до готовност.
За глазурата карамелизирайте захарта с малко вода, сипете прясното мляко, в което предварително сте сложили малко брашно и бъркайте, докато сместа заври.
Изчакайте сладкиша да изстине и го залейте с тази глазура.
Моят Карамелен Кекс е много вкусен.