Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Козуначен кекс с карамелен крем

Козуначен кекс с карамелен крем

Козуначен кекс с карамелен крем
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Много вкусен начин да оползотворите стария козунак Може да се похапва не само на Великден"

Необходими продукти

  • прясно мляко - 1 литър
  • козунак - 500 г (сух)
  • стафиди - 50 грама
  • яйца - 5 броя
  • захар - 1 ч.ч.
  • за заливката
  • кокосови стърготини
  • масло - 30 грама
  • захар - 1 с.л.
  • какао - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете козунака на парчета.

Наредете на дъното на кексова форма половината от нарязания козунак.

Отгоре сипете равномерно стафидите и наредете останалия козуанк.

Разбийте яйцата заедно с млякото, захарта и ванилийката. Залейте козунака.

Загрейте фурната на 180 градуса.

Изпечете кекса до готовност - около 40 минути.

Охладете и го обърнете в чиния.

За глазурата разтопете маслото с какаото и захарта. Залейте козуначения сладкиш и го поръсете с кокосови стърготини.

Козуначеният кекс с карамелен крем е готов.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: