Начин на приготвяне
1. Сипете кондензираното мляко при прясното. Добре е да използвате с висока масленост.
2. Разбъркайте добре и отделете 150 мл от млечната смес, в която разтворете брашното и хубаво разбийте, за да няма бучки. Долейте още мляко ако сместа е гъста.
3. Стоплете останалото мляко на слаб огън, за да не загори.
4. В тенджерка с дебело дъно пригответе тъмен карамел от захарта с няколко капки вода.
Налейте при него топлото мляко и бъркайте непрестанно, докато карамелът се разтвори.
5. Когато карамелената смес закъкри на умерен огън, сипете и брашното с останалото мляко.
Варете пудинга до сгъстяване при непрестанно разбиване с телена бъркалка. За да го сгъстите допълнително, може да добавите и една-две лъжици грис. Получава се чудесна комбинация в този карамелен крем.
6. Разсипете карамеления крем с кондензирано мляко в чашки и оставете да изстине, преди да поднесете.
Украсете по ваш избор десерта.
Да ви е сладко!