Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Яйчен крем»Яйчен крем с кондензирано мляко

Яйчен крем с кондензирано мляко

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
3631k1k2
Яйчен крем с кондензирано мляко
Снимка: Йозлям Кадирова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
3
"Вкусен яйчен крем, който може да хапнете директно или да напълните в еклери - и в двата случая ще ви хареса"

Необходими продукти

  • жълтъци - 4 бр.
  • захар - 90 г
  • ванилия - 1 пакетче
  • брашно - 125 г
  • прясно мляко - 500 мл.
  • кондензирано мляко - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете всички продукти в купата на миксера и го включете на ниска степен, докато получите хомогенна смес.

На котлон сложете вода да заври, преместете сместа в купа и я поставете върху съда с врящата вода (водна баня) и разбъркайте непрекъснато, докато кремът се сгъсти.

Смъкнете от котлона и оставете да изстине така приготвеният яйчен крем.

Този яйчен крем с кондензирано мляко е подходящ, както за директна консумация, така за еклери.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: