Начин на приготвяне
Затоплете млякото и в отделен съд разбийте захарта с яйцата, докато се разтворят и получат консистенция на рядък крем.
Добавете маята и бакпулвера, като по желание можете да активирате маята, но не е задължително.
Продължете да бъркате с миксер и най-накрая добавете капките ром и разтопеното масло.
Натрошете козунака, като лично на мен най-лесно ми е да го пусна на няколко малки парчета в чопъра, докато стане на трохи.
С помощта на шпатула трохите козунак се разбъркват.
В съда, в който ще печете сладкиша, добавете 4 с.л. захар и карамелизирайте на 180 градуса фурна за няколко минути.
Сипете сместа върху леко охладения карамел и изпечете на 165 градуса фурна за около 25 минути.
След което го изкарайте от фурната, залейте го с 1 и 1/2 в.ч. прясно мляко обилно и навсякъде и отново върнете във фурната до готовност.