Начин на приготвяне
Разбийте до побеляване яйцата заедно със захарта. Налейте към тях олиото, като бъркате непрекъснато.
Пресейте брашното заедно с бакпулвера. Добавете го на части към течните съставки, като редувате с киселото мляко.
Разбъркайте внимателно сместа, като бъркате с помощта на шпатула.
Намазнете и набрашнете форма за кекс. Сипете сместа вътре.
Начупете черния шоколад и го набодете на отгоре върху тестото.
Загрейте фурната на 180 градуса. Печете кекса до готовност - около 30-тина минути. Проверявайте с дървена клечка - когато излезе суха от кекса, значи е готов.
Извадете кекса и по желание го поръсете с пудра захар.
Моят пухкав шарен кекс е готов.
Коментари