Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Подлучени патладжан и тиквички на тиган

Подлучени патладжан и тиквички на тиган

ЗориЗори
Новак
1715465k
Подлучени патладжан и тиквички на тиган3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Сега е времето, в което да си хапвате колкото си искате патладжани и тиквички, а така приготвени са наистина чудесни"

Необходими продукти

  • тиквички - 2 бр.
  • ябълков оцет - 3 с.л.
  • патладжани - 1 бр.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • олио - за пържене
  • сол
  • чесън - 3 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте хубаво тиквичките и ги нарежете на филийки. Наредете върху кърпа или кухненска хартия. Покрийте ги с друг лист, за да попият влагата, оставете за половин час.

Измийте патладжана и го нарежете на филийки. Посолете и оставете за половин час в гевгир да си пусне горчилката. После отцедете хубаво, измивайки с вода.

Запържете скилидка чесън в тигана. Извадете я и пуснете патладжана да се изпържи от всички страни. После е ред на тиквичките.

Прехвърлете пържените патладжани и тиквички в чиния и посолете, сложете малко ябълков оцет.

Поръсете подлучените патладжан и тиквички на тиган с магданоз и чесън.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: