ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Картофи»Пълнени картофи по средиземноморски

Пълнени картофи по средиземноморски

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
557
1k
15k
103
Пълнени картофи по средиземноморски
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
23/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
"Ефектно предястие за специални поводи от пълнени картофи по средиземноморски"

Необходими Продукти

  • краве масло - 2 с.л.
  • картофи - 2 бр. по - големи
  • сол
  • зехтин - 3 с.л.
  • сьомга - 3 слайса пушена
  • маслини - 8 бр. зелени, без костилки
  • бял пипер
  • галета - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте картофите и ги срежете по дължина на две. Няма нужда да ги белите. Намажете със зехтин и сол. Поставете ги върху хартия за печене в тава, надупени.

Печете картофите половин час на 200 градуса. Когато са готови, издълбайте сърцевината в лъжица.

Намачкайте и към нея добавете сол, бял пипер и масло. Нарежете пушената сьомга и маслините и добавете към картофите.

Напълнете картофените лодки със сместа. Поръсете с галета.

Печете пълнените картофи още малко до образувана коричка.

Пълнените картофи по средиземноморски сервирайте топли.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: