Миди с лук и бира

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8832k17k
Миди с лук и бира
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
17 мин.
Общо
32 мин.
Порции
2
"Летните вечери ще бъдат още по-запомнящи с порция миди"

Необходими продукти

  • миди - 600 г черни, пресни
  • бира - 330 мл светла
  • чесън - 4 скилидки
  • краве масло - 2 с.л. меко
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1/2 глава
  • целина - 1 стрък
  • магданоз - 1 с.л. накълцан
  • зехтин - 6 с.л.
  • червен пипер - 1 к.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете мидите и изхвърлете счупените.

Запържете нарязания на ивици лук в дълбок тиган с малко мазнина и сол.

Нарежете морковите и целината и ги добавете при лука.

Гответе зеленчуците до пълното им омекване.

Добавете след това нарязаните скилидки чесън.

Налейте половината бира и оставете течността да се рецудира.

Добавете мидите, магданоза и червения пипер. Долейте останалата бира и затворете съда с капак.

Разбърквайте вкусното мезе от време на време, докато всички миди се отворят.

Мидите с лук и бира са много вкусни.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: