ezine.bg»Рецепти»Морски Дарове»Мезета»Панирани морски дарове

Панирани морски дарове

ЗорицаЗорица
Новак
1615004k154
Панирани морски дарове
Снимка: Зорица
1 / 2
06/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Насладете се на тези морски дарове в компанията на ледена бира или хубаво бяло вино"

Необходими Продукти

  • рулца от раци - 1 пакетче
  • калмари - 400 г туби
  • миди - 400 г
  • бира - 1 к.ч.
  • бяло вино - 4 с.л.
  • лимони - 2 бр.
  • чесън - 1 скилидки
  • черен пипер
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 4 с.л.
  • олио - 6 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • дафинов лист - 2 бр.
  • галета - за овалване
  • копър - няколко стръка
  • олио - за пържене
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете калмарите и ги нарежете на кръгчета.

Сварете мидите в леко подсолена вода.

В голяма купа смесете пасирания чесън, нарязания на ситно копър, дафиновия лист, черния пипер, солта, виното, олиото и лимоновия сок. Разбъркайте всички съставки и добавете вътре мидите и калмарите.

Оставете ги в хладилник да престоят за около 30 минути.

В друга купа разбийте яйцата заедно с бирата, брашното и солта до получаване на гладка смес.

Топете калмарите и мидите първо в яйчената смес, след това ги оваляйте в галета и ги пържете в дълбок тиган със сгорещена мазнина.

Извадете ги върху домакинска хартия, за да попият излишната мазнина.

Рулцата от раци запържете за много малко време без никаква предварителна подготовка.

Наредете вкусните мезета в плато - между морските дарове сложете малко чери домати и стръкчета копър.

Панираните морски дарове са много вкусни - насладете им се в компанията на ледена бира или хубаво бяло вино.

Добър апетит!

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: