Ezine.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Испански кифлички със свинска мас

Испански кифлички със свинска мас

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Испански кифлички със свинска мас
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
14
"Когато денят започне с кифлички със свинска мас, нищо не може да го развали"

Необходими продукти

  • мая - 22 г жива
  • брашно - 300 г
  • вода - 100 мл
  • сол - 1 к.л. равна
  • свинска мас - 50 г
  • зехтин - 50 г
  • захар - 2 с.л. + за овалване
  • канела - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете свинската мас във вода при 40 °C и добавете зехтина, маята и 1 с.л. захар.

Пресейте брашното заедно със солта и го изсипете към сместа с другата лъжица захар.

Омесете тесто, сложете го в голяма купа, покрийте го с прозрачно фолио и го оставете за около 60 минути настрана да втаса.

Разделете масленото тесто на 14 топчета, които разточете поотделно на тънка кора.

Смесете канелата със захар и ги поръсете отгоре.

Прегънете тестото като мидичка и прещипете краищата му.

Оваляйте всички домашни кифлички в още захар и канела и ги подредете в голяма тава върху хартия за печене.

Сложете ги да се печат за около 20 минути на 180 °C.

Испанските кифлички със свинска мас са много вкусни.

Да ви е сладко!

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: