Начин на приготвяне
Разтопете свинската мас във вода при 40 °C и добавете зехтина, маята и 1 с.л. захар.
Пресейте брашното заедно със солта и го изсипете към сместа с другата лъжица захар.
Омесете тесто, сложете го в голяма купа, покрийте го с прозрачно фолио и го оставете за около 60 минути настрана да втаса.
Разделете масленото тесто на 14 топчета, които разточете поотделно на тънка кора.
Смесете канелата със захар и ги поръсете отгоре.
Прегънете тестото като мидичка и прещипете краищата му.
Оваляйте всички домашни кифлички в още захар и канела и ги подредете в голяма тава върху хартия за печене.
Сложете ги да се печат за около 20 минути на 180 °C.
Испанските кифлички със свинска мас са много вкусни.
Да ви е сладко!