Начин на приготвяне
Сложете маята заедно със захарта в леко затоплена вода.
Смесете я с останалите продукти и замесете меко тесто.
Оставете го в хладилника, като преди това хубаво го намажете с олио.
Разделете вече втасалото тесто на няколко части.
За приготвянето на плънката смесете в голяма купа изварата, нарязания на ситно лук, спанака и няколко щипки сол и ги разбъркайте добре.
Всяка част от тестото разточете на малка питка с кръгла форма - отгоре сложете от плънката и съберете краищата в средата - хубаво ги притиснете с пръсти.
Обърнете ги с гладката страна отгоре, доразточете ги с дървена точилка и ги оформете.
Печете тези пърленки на тиган и от двете страни до готовност - намажете ги след това с масло, за да останат мекички.
Пърленките с извара и зелении са готови.
Добър апетит!