Тиквеник с готови кори

Марина НордМарина Норд
Новак
1k
273
27
221
23/11/2013
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 168
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • кори - 1 пакет (фини)
  • олио - ½ ч.ч.
  • тиква - 3 ч.ч. (настъргана)
  • орехи - 1 ч.ч. (нарязани)
  • канела - 1 ч.л.
  • галета - 2 с.л.
  • захар - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата, захарта, галетата, орехите и канелата се смесват. С малко от олиото се намазва тава и се слага първата кора. Поръсва се с олиото, което е загрято и започват да се редят останалите кори по този начин.

Когато се нареди една трета от корите, се сипва половината от плънката. Покрива се с още една трета кори и се сипва останалата плънка. Останалите кори се редят, докато свършат.

Тиквеникът се разрязва с остър нож на квадрати. Останалото олио се разпределя отгоре. Пече се първо на силна фурна, след това градусите се намаляват.

Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
38.00 лв.
Виж ››

Кръгла алуминиева тава, в която може да приготвите всичко, до което кулинарното ви вдъхновение се простира. С незалепващо покритие и удобни дръжки тя позволява лесно пренасяне, съхранение и готвене. Алуминиева тава, която е необходимост във всяка кухня!

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар