Ezine.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Пай»Солени мини пайчета с шунка и грюер

Солени мини пайчета с шунка и грюер

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8602k16k1k
Солени мини пайчета с шунка и грюер
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
29/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Няма да правим само сладки пайове, защото и солените са не по-малко вкусни - особено щом са с шунка и грюер"

Необходими Продукти

  • готварска сметана - 250 грама (35%)
  • брашно - 100 грама
  • яйца - 3 големи
  • грюер - 110 грама
  • шунка - 4 - 5 слайса
  • прясно мляко - 250 мл
  • черен пипер - 2 щипки
  • масло - 2 с.л. (за намазняване на формите)
  • сол - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо разбийте яйцата. Добавете към тях млякото и сметаната и когато се получи хомогенна смес, прибавете брашното.

Поръсете със сол и пипер и бъркайте с помощта на телена бъркалка.

Нарежете шунката и я разпределете в 10-тина малки форми за тарталети, които сте намазнили предварително.

Отгоре сипете от яйчената смес, като не бива да пълните формите до края, тъй като по време на печенето солените пайове ще се надуят.

Отгоре поръсете всяко пайче с настърган грюер.

Загрейте фурната на 180 градуса и печете до готовност - около 30 минути.

Солените мини пайчета с шунка и грюер са много вкусни и лесни.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: