Начин на приготвяне
Разбивам яйцата и захарта много добре, прибавям олиото и киселото мляко със содата, слагам ароматите и накрая брашното. Меси се меко тесто за кратко, престоява за час в хладилник.
През това време задушавам ябълките в маслото, щом омекнат, прибавям нишестето и канелата, свалям от котлона и охлаждам.
Разделям тестото на две. От едната част разточвам кора с дебелина 0, 5 см и изрязвам 6 кръга, поставям в малки форми за сладък пай. Отгоре слагам от ябълките.
От другата част тесто разточвам още една кора със същата дебелина и режа на ленти, с които оформям плетеница върху ябълките.
Пека ябълковите пайове на 180 градуса за 20 мин.
Малкие ябълкови пайчета са неустоим сладкиш с ябълки.