Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Малки ябълкови пайчета

Малки ябълкови пайчета

Малки ябълкови пайчета2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6
"Мини ябълкови пайове - радост в чинийка за всички"

Необходими продукти

  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 2/3 ч.ч.
  • захар - 2/3 ч.ч.
  • амонячна сода - 1 пакетче
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • лимонова кора - от 1 лимон
  • брашно - 500 (до меко тесто)
  • нишесте - 1 с.л.
  • масло - 50 г
  • канела - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбивам яйцата и захарта много добре, прибавям олиото и киселото мляко със содата, слагам ароматите и накрая брашното. Меси се меко тесто за кратко, престоява за час в хладилник.

През това време задушавам ябълките в маслото, щом омекнат, прибавям нишестето и канелата, свалям от котлона и охлаждам.

Разделям тестото на две. От едната част разточвам кора с дебелина 0, 5 см и изрязвам 6 кръга, поставям в малки форми за сладък пай. Отгоре слагам от ябълките.

От другата част тесто разточвам още една кора със същата дебелина и режа на ленти, с които оформям плетеница върху ябълките.

Пека ябълковите пайове на 180 градуса за 20 мин.

Малкие ябълкови пайчета са неустоим сладкиш с ябълки.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: