ezine.bg»Рецепти»Сладка»Домашно сладко от джанки с индрише

Домашно сладко от джанки с индрише

EfrosiaEfrosia
Джедай
481
1k
10
1k
Домашно сладко от джанки с индрише1 / 2
21/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене80 мин.
Общо110 мин.
"Пържете мекичките, защото сладкото е готово и идва към вас"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Ще ви трябват твърди джанки, защото не се разпадат при варене, а костилките им се чистят много лесно. А и домашното сладко става страхотно.

Първата стъпка е да измиете джанките, обелете ги и ги оставете в тенджера със студена вода. Извадете костилки с нещо остро - клечка или друго. Сипете ги в гореща вода и оставете за час-два.

Сипете в друг съд захарта и вода, за да приготвите захарен сироп. Трябва бъде гъст. Махнете от огъня. Джанките изплакнете няколко пъти и пуснете в сиропа.

След 10 минути върнете съда на котлона - първо на слаб, после усилете. Малко преди да бъде готово сладкото от джанки, добавете индришето, завързано с конец. Минути преди да го свалите добавете лимонтузуто.

Оставете домашното сладко от джанки с индрише да изстине, махнете индришето и сипете по бурканчето. Стерилизирайте ги за десет минути.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: