Ezine.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Ошав»Ошав с индрише за Бъдни вечер

Ошав с индрише за Бъдни вечер

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5
Ошав с индрише за Бъдни вечер
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • сушени плодове - 400 г сини сливи, стафиди, ябълки, кайсии
  • захар - 1 ч.ч. или на вкус
  • канела - 1 пръчка
  • лимонова кора
  • индрише - 2 - 3 листа
  • лимонов сок - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиват се добре сухите плодове, поставят се в тенджера и заливаме с литър и половина вода или колкото си прецените.

Варим на умерен котлон и когато заври водата, се добавя захар, кора от лимон, канела и продължаваме да варим до готовност на плодовете, докато омекнат.

Накрая се добавя листа от индрише и се охлажда добре. Може да се овкуси с лимонов сок по желание и сервираме на трапеза за Бъдни вечер.

Вместо захар може да се подслади ошафа с мед, които се добавя накрая, да не загуби полезните си свойства.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: