Начин на приготвяне
Ще ви трябват твърди джанки, защото не се разпадат при варене, а костилките им се чистят много лесно. А и домашното сладко става страхотно.
Първата стъпка е да измиете джанките, обелете ги и ги оставете в тенджера със студена вода. Извадете костилки с нещо остро - клечка или друго. Сипете ги в гореща вода и оставете за час-два.
Сипете в друг съд захарта и вода, за да приготвите захарен сироп. Трябва бъде гъст. Махнете от огъня. Джанките изплакнете няколко пъти и пуснете в сиропа.
След 10 минути върнете съда на котлона - първо на слаб, после усилете. Малко преди да бъде готово сладкото от джанки, добавете индришето, завързано с конец. Минути преди да го свалите добавете лимонтузуто.
Оставете домашното сладко от джанки с индрише да изстине, махнете индришето и сипете по бурканчето. Стерилизирайте ги за десет минути.