Ezine.bg»Рецепти»Сладка»Домашно сладко от джанки с индрише

Домашно сладко от джанки с индрише

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k11
Домашно сладко от джанки с индрише2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
"Пържете мекичките, защото сладкото е готово и идва към вас"

Необходими продукти

  • индрише - клонки
  • джанки - 65 зрели
  • лимонтузу - 1 ч.л. равна
  • захар - 1 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ще ви трябват твърди джанки, защото не се разпадат при варене, а костилките им се чистят много лесно. А и домашното сладко става страхотно.

Първата стъпка е да измиете джанките, обелете ги и ги оставете в тенджера със студена вода. Извадете костилки с нещо остро - клечка или друго. Сипете ги в гореща вода и оставете за час-два.

Сипете в друг съд захарта и вода, за да приготвите захарен сироп. Трябва бъде гъст. Махнете от огъня. Джанките изплакнете няколко пъти и пуснете в сиропа.

След 10 минути върнете съда на котлона - първо на слаб, после усилете. Малко преди да бъде готово сладкото от джанки, добавете индришето, завързано с конец. Минути преди да го свалите добавете лимонтузуто.

Оставете домашното сладко от джанки с индрише да изстине, махнете индришето и сипете по бурканчето. Стерилизирайте ги за десет минути.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: