ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Мезета»Невероятно вкусни свински бъбреци

Невероятно вкусни свински бъбреци

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8042k15k645
Невероятно вкусни свински бъбреци
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3ВИДЕО
26/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Още от името на рецептата ще разберете, че си заслужава да бъдат приготвени тези свински бъбреци"

Необходими Продукти

  • свински бъбреци - 500 грама
  • сушени домати - 100 грама (мариновани)
  • лук - 1/2 глава
  • бира - 180 - 200 мл
  • чесън - 4 скилидки
  • бадеми - 2 с.л. (смлени)
  • галета - 1 с.лъжица
  • зехтин - 60 мл
  • магданоз - 3 с.л. наситнен
  • зелен лук - 2 - 3 стръка, (само зелена част)
  • оцет - 3 с.л.
  • розмарин - 1 с.л. сух
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Махнете ципите и мазнинките от бъбреците. Измийте ги добре от кръвта и с остър нож нарежете на тънки филийки (напречно).

Залейте свинските бъбреци със студена вода и сипете оцета. Оставете да стоят така минимум 2 часа.

Измийте добре бъбреците и ги оставете в цедка, за да отцеди излишната течност. През това време пригответе вкусния сос.

Сипете в блендер сушените домати (с малко от зехтина в бурканчето им), чесъна и лука. Пасирайте до гладкост и налейте бирата, добавете галетата и бадемите. Отново разбъркайте.

Загрейте половината от зехтина в тиган на силен котлон и запържете отцедените бъбреци до придобиване на лек загар.

Сипете ссоса и останалия зехтин, гответе докато обемът спадне наполовина - нужни са не повече от 4 минути.

Намалете котлона и овкусете със сол, черен пипер и розмарин. Нека ястието къкри така, като от време на време го разбърквайте. Когато сосът се сгъсти достатъчно, сложете капак и оставете мезето да престои така за кракто.

Поръсете с наситнения зелен лук и магданоз, сервирайте веднага. Може да поръсите и с малко настърган кашкавал за разкош.

Невероятно вкусните свински бъбреци са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: