ezine.bg»Рецепти»Солени Печива»Милинки»Милинки по северняшки

Милинки по северняшки

Илияна ДимоваИлияна Димова
Новак
25754k14
Милинки по северняшки
Снимка: Илияна Димова
1 / 2
05/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2
"Домашните милинки със сигурност ще се превърнат в любимата закуска на всички онези от вас, които ги опитате"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в купа готовото тесто за хляб и сложете при него киселото мляко и разбитото яйце. Разбъркайте с ръце и малко по малко сипете маслото. Омесете с ръце, поръсете брашното, колкото поеме.

Завийте с кърпа и оставете да втаса. За приготвянето на домашните милинки ще ви трябват кръгли форми за печене 20 см. Включете фурната на 180 градуса да се затопля.

Намазнете формите с масло и направете малки топченца от тестото. Оформете и намазнете всяко едно. Разтеглете ги, сипете сирене в средата и отново направете на топче. Така ще се получат милинки със сирене.

Пригответе заливката. В малко олио и масло запържете 1 с.л. брашно и сол.

Намазнете с разбито яйце милинките по северняшки, полейте със заливката и изпечете до готовност.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: