Начин на приготвяне
Първо разтворете маята със захарта в прясното мляко. Посипете малко брашно и оставете да втаса 15-тина минути на топло.
Междувременно пресейте брашно в купа, като не слагате цялото, защото при замесването ще прецените колко точно ви трябва за меко тесто. Направете в средата кладенче и сипете вътре яйцата с киселото мляко, солта и олиото.
Накрая добавете вече втасалата мая и прясното мляко. Замесете меко тесто и го оставете на топло място да втаса за час и половина.
Междувременно направете заливката за милинките. Разтопете маслото с олиото и солта. Добавете брашното и разбъркайте на хубава кашичка.
Късайте топчета с еднаква големина от готовото тесто. Потапяйте ги в маслената смес и след това ги подреждайте в тава. Накрая, ако остане от тази смес, полейте отгоре милинките.
Сложете тавата във фурната и включете на долен реотан на 180 градуса. Печете 15-20 минути и включете и горния реотан. Печете още 30-тина минути или до готовност.
Пухкавите милинки по брациговски са много вкусни.