Начин на приготвяне
Сложете в купа готовото тесто за хляб и сложете при него киселото мляко и разбитото яйце. Разбъркайте с ръце и малко по малко сипете маслото. Омесете с ръце, поръсете брашното, колкото поеме.
Завийте с кърпа и оставете да втаса. За приготвянето на домашните милинки ще ви трябват кръгли форми за печене 20 см. Включете фурната на 180 градуса да се затопля.
Намазнете формите с масло и направете малки топченца от тестото. Оформете и намазнете всяко едно. Разтеглете ги, сипете сирене в средата и отново направете на топче. Така ще се получат милинки със сирене.
Пригответе заливката. В малко олио и масло запържете 1 с.л. брашно и сол.
Намазнете с разбито яйце милинките по северняшки, полейте със заливката и изпечете до готовност.