Ezine.bg»Рецепти»Солени печива»Милинки»Милинки по северняшки

Милинки по северняшки

Милинки по северняшки
Снимка: Илияна Димова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2
"Домашните милинки със сигурност ще се превърнат в любимата закуска на всички онези от вас, които ги опитате"

Необходими продукти

  • брашно
  • кисело мляко - 1 с.л. с връх
  • краве масло - 1/4 ч.ч. разтопено
  • яйца - 1 бр.
  • сирене - за пълнежа
  • тесто - 1 бр. готово, за хляб
  • заливка
  • краве масло - 1/4 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в купа готовото тесто за хляб и сложете при него киселото мляко и разбитото яйце. Разбъркайте с ръце и малко по малко сипете маслото. Омесете с ръце, поръсете брашното, колкото поеме.

Завийте с кърпа и оставете да втаса. За приготвянето на домашните милинки ще ви трябват кръгли форми за печене 20 см. Включете фурната на 180 градуса да се затопля.

Намазнете формите с масло и направете малки топченца от тестото. Оформете и намазнете всяко едно. Разтеглете ги, сипете сирене в средата и отново направете на топче. Така ще се получат милинки със сирене.

Пригответе заливката. В малко олио и масло запържете 1 с.л. брашно и сол.

Намазнете с разбито яйце милинките по северняшки, полейте със заливката и изпечете до готовност.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: