Начин на приготвяне
Най-напред измиваме добре тиквичките, почистваме ги и ги нарязваме диагонално на филийки с дебелина около 7 см.
За маринатата в подходяща купа смесваме лимоновия сок, зехтина, ситно нарязаните чесън и магданоз, подправяме със сол и разбъркваме добре.
Намазваме тиквичките с маринатата, заливаме ги с остатъка от нея и ги оставяме в хладилника за 15-20 минути.
За соса в блендер слагаме киселото мляко, крема сиренето, натрошеното овче сирене, пресният копър, солта и пасираме на максимална степен за 2 минути или докато се получи гладък и фин сос.
Маринованите тиквички печем от двете страни на грил тиган до пълна готовност.
Готовите гриловани тиквички заливаме с млечния сос.
Тези мариновани тиквички на грил тиган с млечен сос са подходящи както за лек обяд, така и за гарнитура към месо и риба.