Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Шишчета»Мариновани шишчета на грил тиган

Мариновани шишчета на грил тиган

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Ветеран
3191k5187
Мариновани шишчета на грил тиган
Снимка: Румяна Сакалийска
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
65 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Ключът за невероятния вкус на тези шишчета се крие в маринатата"

Необходими продукти

  • свинско месо - 800 г за шишчета
  • ЗА МАРИНАТАТА
  • зехтин - 2 с.л.
  • сок от лайм - 1 с.л.
  • соев сос - 2 ч.л.
  • кокосова захар - 1 ч.л.
  • сос уорчестър - 1 ч.л.
  • чесън на прах - 1 ч.л
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • хималайска сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща купа изсипваме зехтина, сока от лайм, соевия сос, кокосовата захар и разбъркваме докато захарта се разтопи.

След това прибавяме малко сос уорчестър, подправките и разбъркваме добре, за да се получи гладка и хомогенна смес.

С готовата марината намазваме шишчетата едно по едно, подреждаме ги в тавичка и ги заливаме с остатъка от маринатата.

Завиваме тавичката с шишчетата с фолио и ги слагаме в хладилника за 1 час.

Свинските шишчета печем до златисто от всички страни на загрят грил тиган.

Маринованите шишчета на грил тиган са готови.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: