Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхния»Бял боб с пушени ребърца

Бял боб с пушени ребърца

Бял боб с пушени ребърца
Снимка: Невена Блажева Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
145 мин.
Порции
5
"Ребърцата придават един страхотен пушен вкус и аромат на бобената яхнийка"

Необходими продукти

  • пушени ребра - 600 г
  • боб - 500 г
  • доматен сок - 1 чаша
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 бр.
  • люти чушки - 1 бр.
  • чушки - 1/2 червена
  • сол
  • за запръжката
  • брашно - 1 с.л.
  • лук - 1 глава
  • червен пипер - 1 с.л.
  • за поръсване
  • босилек
  • джоджен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хубаво е бобът да се накисне още предната вечер във вода.

Измийте го, сложете го в голяма тенджера с вода и го оставете да се вари.

Изхвърлете първата вода, измийте го и го сложете в нова топла вода отново да заври.

Добавете настъргания морков, прясната чушка, лютата чушка, нарязаната глава лук и олиото.

Нарежете пушените ребра и ги прибавете към боб яхнията. Към края добавете доматения сок и сол на вкус.

За запръжката нарежете лука на ситно, запържете го в олио и добавете към него брашното и червения пипер. Изсипете я в боба.

При поднасяне поръсете с магданоз белия боб с пушени ребърца.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: