ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Руладини»Свинска руладини в прошуто с гъбен сос

Свинска руладини в прошуто с гъбен сос

ГеновеваГеновева
Копирайтър
199
919
1k
58
2
Свинска руладини в прошуто с гъбен сос
Снимка: Геновева
1 / 5
14/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции5

Необходими Продукти

  • свински бут - 600 г
  • соев сос
  • сол
  • черен пипер
  • горчица
  • кремa сирене - за мазане с чушки
  • прошуто - 100 г
  • за плънката
  • кисели краставици - 3 бр.
  • кашкавал - 50 г
  • бейби кренвирши - 4 бр.
  • за соса
  • мариновани гъби - 50 г
  • соев сос
  • бяло вино - 50 мл
  • черен пипер - на зърна
  • олио
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинският бут се нарязва на 5 парчета.

Начукват се и се овкусяват със сол, черен пипер и соев сос.

Киселите краставици, кашкавала и бейби кренвиршите се нарязват на лентички.

Овкусеното месо се намазва с крема за мазане и горчица и отгоре се слагат лентички от киселите краставици, кашкавала и кренвиршите.

Завива се на руло и се обвива с прошуто всяка една свинските руладини. Поставят се в тавичка.

В тавичката добавяме соев сос, бялото вино, олио и малко вода.

Покриваме тавата с фолио и пъхаме във фурната. След като месото е омекнало, махаме фолиото и добавяме гъбите, черен пипер на зърна и 1 с.л. брашно, разбъркваме и оставяме сочните руладини да се запекат и гъбеният сос да се редуцира.

След като е готово месото и сосът, изключваме фурната и сервираме топличко, като поливаме месото отгоре с гъбения сос.

Да ви е сладко с тези свинска руладини в прошуто с гъбен сос!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: