Начин на приготвяне
Свинският бут се нарязва на 5 парчета.
Начукват се и се овкусяват със сол, черен пипер и соев сос.
Киселите краставици, кашкавала и бейби кренвиршите се нарязват на лентички.
Овкусеното месо се намазва с крема за мазане и горчица и отгоре се слагат лентички от киселите краставици, кашкавала и кренвиршите.
Завива се на руло и се обвива с прошуто всяка една свинските руладини. Поставят се в тавичка.
В тавичката добавяме соев сос, бялото вино, олио и малко вода.
Покриваме тавата с фолио и пъхаме във фурната. След като месото е омекнало, махаме фолиото и добавяме гъбите, черен пипер на зърна и 1 с.л. брашно, разбъркваме и оставяме сочните руладини да се запекат и гъбеният сос да се редуцира.
След като е готово месото и сосът, изключваме фурната и сервираме топличко, като поливаме месото отгоре с гъбения сос.
Да ви е сладко с тези свинска руладини в прошуто с гъбен сос!
Коментари