ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Ципура, печена в сол

Ципура, печена в сол

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8082k15k882
Ципура, печена в сол
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
08/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Поднесете тази ципура с много лимон и много зелена салата. Добър апетит!"

Необходими Продукти

  • ципура - 2 бр. по 400 г
  • вода - 150 мл
  • сол - 2 кг едра
  • гарнитура
  • салата
  • лимони
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете в дълбок съд водата и солта. Застелете голяма тава с хартия за печене. Посипете със сол около 1 см. Солта трябва да е толкова, колкото ципурата да може да се постави отгоре.

Почистете ципурата от вътрешностите, измийте ги и ги подсушете с хартия. Оставете люспите. Оставете рибата, отгоре посипете останала сол равномерно.

Лесно ще разберете кога рибата е опечена, ако оставите окото и опашката непокрити със сол. Ако не е готова, окото ще е почти черно, а ако е готова - побеляло.

Ципурата се пече на 200 градуса в предварително затоплена фурна за около 20 минути.

Когато печената риба е готова, оставете за няколко минути и с чукче започнете да сваляте солната обвивка.

Поднесете ципурата, печена в сол с гарнитура от резен лимон и салата.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: