Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печена ципура с магданоз, сол и чесън

Печена ципура с магданоз, сол и чесън

Печена ципура с магданоз, сол и чесън
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Колкото по-честичко хапвате рибка, толкова по-добре"

Необходими продукти

  • ципура - 2 броя
  • зехтин - 6 с.лъжици
  • чесън - 3 скилидки
  • магданоз - 1 връзка
  • хималайска сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ципурата и я измийте добре. С помощта на остър нож направете разрези по цялата повърхност на всяка риба.

Наситнете магданоза и го смесете с накълцания чесън и зехтина. Разбъркайте ароматната кашица.

Намажете рибата със зехтин и от двете страни, овкусете с хималайската сол.

Загрейте скарата и изпечете рибата.

Малко преди да я махнете от скарата, намажете с ароматната магданозена марината.

Печената ципура с магданоз, сол и чесън е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: