Ezine.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Котлети от сьомга с чесън и магданоз

Котлети от сьомга с чесън и магданоз

Котлети от сьомга с чесън и магданоз
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Невероятно апетитни котлети от сьомга с чесън и магданоз - опитайте непременно"

Необходими продукти

  • сьомга - 4 бр. котлети
  • сол
  • лимонов сок - 1/2 лимон
  • магданоз - връзка
  • чесън - 4 скилидки
  • зехтин - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте сьомгата котлети и сложете на дървена дъска.

Посолете от двете страни и полейте с лимоновия сок. Оставете за половин час.

Нарежете магданоза на дребно, а чесъна пресовайте. Добавете зехтина и разбъркайте.

Загрейте тиган с незалепващо покритие и сложете 1 с.л. зехтин.

Подредете рибата и запечете от двете страни до готовност.

Минута преди да извадите, намажете с чеснова смес от горната страна само. Извадете и сервирайте веднага котлетите от сьомга с чесън и магданоз.

*Чесновата смес поставете в стъклено бурканче и оставете в хладилника. Издържа доста време, така че, ако ви потрябва, винаги ще имате на разположение.

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: