Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Запечена сьомга върху канапе от черен ориз

Запечена сьомга върху канапе от черен ориз

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Запечена сьомга върху канапе от черен ориз3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Здравословна вечеря за тънка талия"

Необходими продукти

  • сьомга - 2 филета
  • черен ориз - 150 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • бяло вино - 60 мл
  • чесън - 2 скилидки
  • орехи
  • краве масло - 2 с.л.
  • пилешки бульон - 600 мл
  • черен пипер
  • лук - 1 глава
  • пармезан - 70 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера сипете 1 ч.ч. гореща вода и сипете черния ориз вътре. Оставете го така за час под капак. Отцедете, сипете зехтина и маслото, наситнените чесън и лук

Запържете до извиране на водата. Сипете виното и намалете огъня, след десет минути добавете и бульона.

Варете ориза около 40 минути, овкусен с черен пипер. Свалете от котлона.

Запечете сьомгата на грил и поднесете върху канапе от ориз.

Запечената сьомга върху канапе от черен ориз поръсете с черен пипери орехи.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: