Начин на приготвяне
Заешкото месо се сварява в 1.5 литра вода, в която се слага 1 с.л. сол и 1 с.л. олио. Може да използвате каквото месо искате. Аз използвах месо от заешко бутче.
След като заешкото се свари добре, бульонът се прецежда, слага се отново на котлона и към него се добавят нарязаните на ситно лук и чушка, настърганият морков, черен, червен пипер и накъсаното на парченца месо.
Супата се оставя да ври на бавен огън за около 30 минути, след което се добавя фидето към заешката чорба и 5 минути по-късно котлонът се изключва.
Варената застройка се приготвя, като към киселото мляко се добавя брашното и жълтъка и се разбърква добре.
Получената смес се слага на слаб котлон и се бърка непрекъснато до получаване на балончета.
След това се сваля от котлона и се добавя към горещата супа.
За финал заешката супа с варена застройка и фиде се поръсва с много магданоз.